იარაღის მოყვარულთა ფორუმი
It is currently 13 Dec 2018, 05:22

All times are UTC + 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 09 Mar 2010, 20:56 
Offline
User avatar

Joined: 06 Oct 2005, 15:36
Posts: 3728
ამდენი ხანი არსებობს ფორუმი და ეხლა აღმოვაჩინე რომ არ გვაქვს განყოფილება ნანადირევით გამზადებული კერძების რეცეპტების შესახებ. არ ვიცი ამაზე იქნებ უფიქრია კიდეც ვინმეს? რამდენად იქნება აქტიური ეს სხვა საკითხია.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: თემა
PostPosted: 10 Mar 2010, 01:19 
Offline
User avatar

Joined: 05 Jan 2009, 12:49
Posts: 869
Location: თბილისი; საქართველო
ეგ აზრი ადრე მეც გამიჩნდა და ბერომ მეც ანალოგიური პასუხი გამცა. მარა მე ვერ ვიპოვე, თევზის კერძები კი იყო ციტა :D

ისე კულინარიის ნერვები არასოდეს მქონია მაგრამ ერთი სპონტანური აღმოჩენა გავაკეთე, კურდღელი მარილმოყრილი აჯიკაწასმული და თონეში ოდნავ ზედმეტად შემწვარი კარგი ყოფილა

ეს სპონტანურად როგორ მოხდა ცალკე ისტორიაა. სხვათაშორის არც ცალკე გამოყოფილი სანადირო ისტორიების თემა არაა

_________________
Skype Me™!

Remington 700 VTR - IJ 27 - TOZ 17 - IJ 58


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: თემა
PostPosted: 10 Mar 2010, 10:27 
Offline
User avatar

Joined: 27 Oct 2006, 15:51
Posts: 5658
[url2]http://forum.guns.ge/viewtopic.php?f=91&t=40&hilit=%E1%83%9B%E1%83%9D%E1%83%9B%E1%83%96%E1%83%90%E1%83%93%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%98%E1%83%A1+%E1%83%A0%E1%83%94%E1%83%AA%E1%83%94%E1%83%9E%E1%83%A2%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%98[/url2]

აქ თევზზეა მარტო :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: თემა
PostPosted: 10 Mar 2010, 21:28 
Offline
User avatar

Joined: 19 Sep 2005, 16:36
Posts: 4574
ეხლა ვუყურე ახოტა ი რიბალკაზე.

კურდრელი კანარიულლად.
(თურმე უამრავი კურდღელი ყოფილა კანარიის კუნძულებზე, რომ არა ნადირობა და ხელოვნური ბადებით ნათესების დაცვა ეკოლოგიური კატასტროფა მოხდებოდა. კანარიის კუნძულებზე არის ადგილობრივი მწევარის ჯიში. მაგრამ ისინი ქვაღორღიან გრუნტზე ვერ იჭერენ კურდღელს. მათი მოვალეობაა უბრალოდ აღმოაჩინონ კურდღელი და სორომდე სდიონ. მერე საქმეში ერთვება "ხარიოკი" მგონი ქრცვინი ქართულად. სოროში შედის და იქედან აგდებს კურდღელს. სოროს გამოსასვლელში კი მონადირე იჭერს კურღელს.)

ძალიან გამიგრძელდა საუბარი კულინარიული რეცეპტის ინგრეიენტის მოპოვებაზე.:)

მოკლედ კურდღელს ამარინადებენ მინიმუმ 24 საათი თეთრ ღვინოში. შემდეგ დაჭრილს ბლომად ზეითუნის ზეთში წვავენ, შუა პროცეში უმატებენ კურღლის თირკმელს და გულს. კარგად რომ შეიწვება უმატებენ დაჭრილ ხახვს, პომიდორს, ბულგარულ წიწაკას და წვრილად დაჭრილ ნიორს. მწარე წიწაკაც შეიძლება ცოტა. აგრძლებენ წვას ხახვის კარგად მოთუთქვამდე. კერძი მზადაა. კერძს ჭამენ კანარიულ საწებელთან ერთად, რომლის რეცეპტიც არ ვიცი :)

_________________
Vepr - 5,45X39; MR-153; Walther P.38 Spreewerk Two cyq; Remington 700 SPS Tactical


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 10:26 
Offline
User avatar

Joined: 19 Sep 2005, 16:36
Posts: 4574
:lol:

ისე ბაზარი ანახეს და კურდღლები ეყარა.:) რესტორანში აუცილებლად შეუკვეტეთო. ყველა რესტორანს აქვს კანარიაშიო. კურდღლის რაგუ ქვია.

_________________
Vepr - 5,45X39; MR-153; Walther P.38 Spreewerk Two cyq; Remington 700 SPS Tactical


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 13:33 
Offline
User avatar

Joined: 19 Sep 2005, 16:36
Posts: 4574
ისე გარეულ კურდღელს 12 საათი მაინც უნდა გამდინარე წყალში გაჩერება.

_________________
Vepr - 5,45X39; MR-153; Walther P.38 Spreewerk Two cyq; Remington 700 SPS Tactical


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 15:19 
Offline
User avatar

Joined: 18 Sep 2005, 03:33
Posts: 10715
Location: თბილისი
tushi
წყალში ძმარი და 1 საათიც ეყოფა.
და ისე კი, გააჩნია კურდღელს და მჭამელს :).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 15:33 
Offline
User avatar

Joined: 27 Oct 2006, 15:51
Posts: 5658
ბერო wrote:
tushi
წყალში ძმარი და 1 საათიც ეყოფა.
და ისე კი, გააჩნია კურდღელს და მჭამელს :).



სხვათაშორის კარგი რეცეპტია ეგ ნანადირევისთვის.
ძმრიან წყალს ეგრევე გაყავს გარეულის სუნი და ძალიან გემრიელი ხდება მერე


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 15:42 
Offline
User avatar

Joined: 07 Apr 2009, 09:17
Posts: 1525
მე თვითონ მაქ მომზადებული შემდეგნაირად, გატყავებული კურდღელი ცივ წყალში გავაჩერე მთელი ღამით და დილით გემოვნებით შეკაზმული ღუმელში შევბრაწე, მთლიანად. :pray:

_________________
შენს საკეთებელსაც და ჩემს საკეთებელსაც, ორივეს ჩვენი ძმობის სიწმინდე ჯობია!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 16:03 
Offline
User avatar

Joined: 18 Sep 2005, 03:33
Posts: 10715
Location: თბილისი
ბესო
ერთი თანამშრომელი ქალი მყავდა.
კურდღელი მოუყვანა ბიძამ, ნანადირევი,
ამან გატყავება არ იცოდა, ცხადია არც გაფუფქვა, და ქაფით და პირისსაპარსით გაპარსა.... და მერე დაბრაწა ღუმელში.. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 16:06 
Offline
User avatar

Joined: 27 Oct 2006, 15:51
Posts: 5658
ბერო wrote:
ბესო
ერთი თანამშრომელი ქალი მყავდა.
კურდღელი მოუყვანა ბიძამ, ნანადირევი,
ამან გატყავება არ იცოდა, ცხადია არც გაფუფქვა, და ქაფით და პირისსაპარსით გაპარსა.... და მერე დაბრაწა ღუმელში.. :)



პირი როგორ მოუპარსა ნეტა, მკვდარი კურდღელი ენას ხო ვერ მიაწვებოდა შიგნიდან ლოყებს და ქვედა ტუჩის და ქვედა ყბის შორის მყოფ სახის ნაწილს


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 16:10 
Offline
User avatar

Joined: 11 May 2009, 12:09
Posts: 659
Location: tbilisi
ბესო wrote:
მე თვითონ მაქ მომზადებული შემდეგნაირად, გატყავებული კურდღელი ცივ წყალში გავაჩერე მთელი ღამით და დილით გემოვნებით შეკაზმული ღუმელში შევბრაწე, მთლიანად. :pray:

ბესოს გაუმარჯოს :) შენგან გავიგე ცივ წყალში გაჩერების ამბავი აი ბოლოს რო კაი ამბავში შევხვდით და ძაან მაგრად გაამართლა მინდოდა მეთქვა. "სალიანკის" მაგვარი კერძი გავაკეთეთ ბევრი მწვანილით :D

_________________
give respect - take respect


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 16:11 
Offline
User avatar

Joined: 11 May 2009, 12:09
Posts: 659
Location: tbilisi
kishinski wrote:
პირი როგორ მოუპარსა ნეტა, მკვდარი კურდღელი ენას ხო ვერ მიაწვებოდა შიგნიდან ლოყებს და ქვედა ტუჩის და ქვედა ყბის შორის მყოფ სახის ნაწილს

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
give respect - take respect


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 16:29 
Offline
User avatar

Joined: 18 Sep 2005, 03:33
Posts: 10715
Location: თბილისი
მე კურდეღლს ასე ვაკეთებ (აუცილებელი არაა, ნანადირევი იყოს :) )

სასურველი 1-ზე მეტი კურდღელი :)
ამას ვკუწავ და ცხიმიან ქვაბში (ცხიმი ერბო, ზეთი, ან სხვა ღორი, რავიცი, ვის როგორ) ვშუშავ , დაბრაწვამდე, მერე ხახვი, ქონდარი, ან სხვა ასეთი გემოს სანელებელი, ასევე უხდება სვანური მარილი. ცხიმი ბლომად უნდა იყოს.

ღვინოშიც შეიძლება გაჩერება, დასველება და მერე დამზადება.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ნადავლის მომზადების რეცეპტები
PostPosted: 11 Mar 2010, 17:01 
Offline
User avatar

Joined: 07 Apr 2009, 09:17
Posts: 1525
ხო კიდევ ბევრი რეცეპტი ვიცი გემრიელად მომზადების მაგრამ მე უნდა ვესწრებოდე სხვანაირად არ გამომდის :mrgreen: :naughty:

_________________
შენს საკეთებელსაც და ჩემს საკეთებელსაც, ორივეს ჩვენი ძმობის სიწმინდე ჯობია!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Geo KBD Powered by code.ge